Трета #ЕдуКонференција2017

Најчесто поставувани прашања!
1. Како да знам дали сум член на здружението Пријатели на образованието?

2. Дали со зачленувањето во здружението, автоматски сум пријавен за учество на Третата едуконференција?

Read More

Јавни Повици за споделување добра наставна практика

Повик за изработка на постер за споделување на добри практики - STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).
Прикажете го сопствениот иновативен приод при реализација на одредена активност од STEM областите.

Read More

Повик за членство во здружението "Пријатели на образованието"

Ги повикуваме сите пријатели на образованието да се зачленат и да
претставуваат дел од нашата приказна. Зачленувањето е бесплатно и може да го
остварите на следниот линк.

Read More

12472655_925522310897177_5050212858860654248_n

Победници на изборот за Нај ООР наставник за 2016 година

На изборот за Нај ООР наставник за 2016 година, кој траеше до 10 февруари 2017 година, во кој учествуваа 4 наставници, а својот глас го дадоа 264 гласачи, за Нај ООР наставници беа избрани: Зорица Милкова, ООУ „Тошо Велков – Пепето“, Кавадарци – изгласана од членовите на Алијансата за ООР Адријана Тодорова, ООУ„Петар Мусев“, Богданци – избрана од

Read More

kref

КРЕФ филмски фестивал 2017

На основа на Стручното упатство за реализација на ученички натпреври Меѓународниот филмски фестивал КРЕФ 2017 и оваа година се најде во каталогот на натпреври акредитирани од страна на Министерство за Образование Наука и Технолошки развој на Србија. Со поднесување на пријавата за учество  учесниците се стекнуваат со акредитиран, меѓународен сертификат доколку испратениот филм ги задоволува

Read More

IMG_0460

Повик за избор на Нај ООР наставник и Нај ООР професор за 2016 година

Продолжувајќи ја традицијата и оваа година, трет пат по ред, Алијансата за отворени образовни ресурси во Македонија објавува повик за избор на Нај ООР наставник за основно образование и Нај ООР професор за средно образование за 2016 година. Номинирајте го Вашиот омилен наставник, професор или колега кој користи и создава отворени образовни ресурси во наставата!

Read More

14045989_1014601135322627_2225044024060152104_n

Мајкрософт Иновативни Експерт Едукатори

Microsoft Innovative Educator  (MIE) Expert programme е ексклузивна програма создадена да ги препознае наставниците како глобални визионери кои користат технологија за да го отворат патот на своите врсници во ефикасно користење на технологија за подобро учење и ученички резултати. MIE Експертите имаат тесна соработка со Microsoft со цел воведување на иновации во образованието. Тие се залагаат

Read More

img_20160930_143853

Работилница за човекови права – Слобода на изразување и приватност во дигитална ера

На 30 септември, со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, се одржа работилница за човекови права на тема: Слобода на изразување и приватност во дигиталната ера. Оваа работилница наменети за наставници од средните училишта од територијата на Град Скопје ја проследија 30 присутни.  Наставниците имаа можност да проследат воведна презентација на активностите во организација

Read More