ПАРТНЕРСТВО ВО STEM DISCOVERY WEEK 2018

STEM Discovery Week оваа година ќе се одбележува на од 23 to 29 Април 2018. Поаѓајќи од успехот во изминатите две години, целта на STEM Discovery Week е да обедини повеќе од 500 активности, во повеќе од 10,000 училишта во 30 држави! Организации, училишта и проекти може да побараат да станат партнери во оваа кампања.

Новиот повик за  call for action for the STEM Discovery Week објаснува како да се побара партнерство. Партнерите кои ќе се вклучат во кампањата заеднички треба да ја поддржуваат нејзината дисеминација.

Повеќе информации на http://www.scientix.eu/news/news-all/news-detail?articleId=700205

На овој начин Пријатели на образованието стана партнер при организирањето на STEM Discovery Week. 

Leave A Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *