Инфо

Втората едуконференција на наставници и информатичари 2016, во организација на  здружението Пријатели на образованието се одржа од 1 до 3 април 2016 година и  беше наменета за  наставници и студенти – идни наставници, со цел да им помогне во развивањето  и  подобрувањето  на  организациските, комуникативните, методолошките и дидактичките вештини. На Едуконференцијата за наставници и информатичари 2016  се презентираа примери од наставата кои се потврдени како ефективни, корисни и интересни. На конференцијата учествуваа еминентни домашни и странски предавачи и представници на институции, лидери и креатори на образовни политики кои дискутираа на  теми од интерес за професорскиот професионален развој. Учесниците на еду конференцијата уште еднаш имаа можност  да ги следат  предавањата  на експертите од земјата и странство, кои се истакнати и афирмирани во  педагошките и информатичките сфери.

Спонзори на Втората Едуконференција 2016                                                       

Steljes_logo_2014_1
image006Logo SIVECO Project_Progress_300dpi

 

 

Подржувачи и партнери на Втората Едуконференција 2016

leteraturaMK Arslamina Logo