Трета#ЕдуКонференција2017 - ГАЛЕРИЈА

Почуствувајте дел од прекрасната атмосвера на Трета#ЕдуКонференција2017 низ галеријата со слики од двата конференциски дена.

Read More

Победници на јавните повици за Нај ООР наставник и СТЕМ наставни практики

Minamaze (Lite) is 100% responsive. It looks great on all devices, from mobile to desktops and everything in between!

Read More

Повик за членство во здружението "Пријатели на образованието"

Ги повикуваме сите пријатели на образованието да се зачленат и да
претставуваат дел од нашата приказна.

Read More

logo

Меѓународна научна конференција – „Образованието на крстопат – состојби, предизвици, решенија и перспективи“

При реализација на воспитно образовната работа наставниците секојдневно се соочуваат со голем број на промени и предизвици. Овие свои искуства може да ги пренесете со учество на Меѓународната научна конференција – „Образованието на крстопат – состојби, предизвици, решенија и перспективи“ во организација на Македонското научно друштво – Битола, која ќе се одржи во Битола на

Read More

logo_etwinning

ETWINNING НАСТАН: THE POWER OF DNA TECHNOLOGY

European Schoolnet и European Learning Laboratory for Life Sciences (ELLS) заедно организираат настан за наставниците кои се регистрирани на eTwinning од 25 Септември до 6 Октомври 2017. Насловот на курсот е “The power of DNA technology”. Овој курс им дава на учесниците увид во најновите случувања во генетскиот инженеринг и како разни сценарија за учење кои се

Read More

erasmus30years

Нова мобилна апликација за Erasmus+

Од основањето на програмата Еразмус на Европската Унија, девет милиони луѓе имаат корист од истата. Сега, триесет години подоцна, може да и пристапите и од мобилен уред! Неверојатната успешна приказна на програмата Еразмус се слави низ цела Европа оваа година, по повод 30-годишниот јубилеј. За таа цел Европската Унија воведе сосема нова едноставна апликација за мобилни

Read More

35136018050_4181313da1_z

15th Science Projects Workshop во Future Classroom Lab

15th Science Projects Workshop во Future Classroom Lab (SPW15), кој се одржа во периодот од 23 до 25 Јуни 2017, им обезбеди на наставниците обука во различни области од СТЕМ образованието. SPW15, коорганизиран од Scientix и Amgen Teach проектите, беше успешна работилница која опфати 57 луѓе од 17 држави во Брисел, Белгија на викенд посветен

Read More

maja-vebinar1

СНИМКА ОД ВЕБИНАРОТ ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА SCIENTIX ПОРТАЛОТ

Поради големиот интерес за следење на  ВЕБИНАРОТ ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА  SCIENTIX ПОРТАЛОТ кој се одржа на 27.06.2017, во организација на Пријатели на образованието, кој го реализираше Сајнтикс  амбасадорот Маја Виденовиќ која ги запозна присутните со можностите, настаните и ресурсите кои им се на располагање на наставниците, ја објавуваме снимката од истиот: Сите учесници на вебинарот

Read More