Четврта#ЕдуКонференција 2018 - ИНФО

Пријавете се за учество на Четвртата#ЕдуКонференција2018. Пријавување до 28.02.2018 г.

Read More

НАТПРЕВАР ЗА СТЕМ ДОБРИ ПРАКТИКИ

Со цел размена на искуства и идеи при реализација на наставата од STEM областите, објавуваме повик за изработка на постери за споделување на добри практики на STEM настава

Read More

КОНКУРС - ПРАКТИЧНИ РАБОТИЛНИЦИ

Конкурс за пријава на практични работилници за реализација на образовни цели дел од Четвртата#ЕдуКонференција2018

Read More

16523071_10210598464351842_1640801927_o

Повик за изработка на постер од STEM области

Со цел размена на искуства и идеи при реализација на наставата од STEM областите, објавуваме повик за изработка на постери за споделување на добри практики на STEM настава. Секој од вас добива можност да прикаже сопствен иновативен приод при реализација на одредена активност од STEM областите и на тој начин сите заедно да го збогатиме

Read More

cern

Летни програми во CERN во 2018

Професори и ученици од средните училишта може да се приклучат на неколку летни курсеви во 2018 кои ги организира European Organization for Nuclear Research (CERN), кој само што го објави новиот каталог на курсеви.  Професорите од средните училишта може да се пријават или на интензивен курс од три недели од 1 до 21 Јули 2018 или  двонеделна

Read More

25348836_1480100438772692_6538719299164703227_n

Работилница – Презентација на концептот на Scientix проектот и дискусија за СТЕМ образованието во Македонија, со посебен осврт на имплементирање на кодирањето во основното училиште –моментална состојба и перспективи

На 15 и 16.12.2017 година во х. Гарденија, Велес се реализираше работилница на тема: Презентација на концептот на Scientix проектот и дискусија за СТЕМ образованието во Македонија, со посебен осврт на имплементирање на кодирањето во основното училиште –моментална состојба и перспективи. Работилницата беше наменета за наставници, образовни лидери и креатори на образовни политики и на истата

Read More

allstem-banner

Победници на “All-STEM All-Stars” натпреварот

Наградите на натпреварот “All-STEM All-Stars” беа доделени на 7.12.2017 година во Брисел, Белгија. Наградите беа доделени за организирање на настани и активности поврзани со наука, како дел од STEM Alliance иницијативата. Наградените наставници учествуваа во “All-STEM, All Stars” натпреварот на STEM Alliance, кој се одвиваше од 2016 до 2017. Преку организирање на настан или креирање на видео сите тие

Read More

fcl_logo_byeun-170868

Интензивен курс во Future Classroom Lab

Future Classroom Lab во European Schoolnet го објави новиот каталог на курсеви за 2018. Помеѓу нив е и “Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) in primary school classrooms”, ко-организиран со  Scientix, од 25 до 29 Јуни 2018. Каталогот може да го погледнете на следниот линк http://fcl.eun.org/courses и да го одберете курсот кој најмногу одговара на вашите потреби.