Четврта#ЕдуКонференција 2018 - ИНФО

Пријавете се за учество на Четвртата#ЕдуКонференција2018. Пријавување до 28.02.2018 г.

Read More

НАТПРЕВАР ЗА СТЕМ ДОБРИ ПРАКТИКИ

Со цел размена на искуства и идеи при реализација на наставата од STEM областите, објавуваме повик за изработка на постери за споделување на добри практики на STEM настава

Read More

КОНКУРС - ПРАКТИЧНИ РАБОТИЛНИЦИ

Конкурс за пријава на практични работилници за реализација на образовни цели дел од Четвртата#ЕдуКонференција2018

Read More

img_20160730_103250

Професионален развој – Со детето во фокус на образованието

Здружение за развивање и дигитализација на образованието и културното наследство ПРИЈАТЕЛИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО” на 30.07.2016  во соработка со Колеџот  Јахја Кемал во Струга, реализира еднодневно пленарно предавање и панел дискусија во рамки на програмата за соработка со Здружението „Креатива„ од Србија . Студиската посета на едукаторите од соседна Србија, се реализира под мотото „Ние сме

Read More

DON_4884-1024x680

“Tech4Good“ можност за граѓанските организации да добијат беслатен софтвер од Мајкрософт

На 21 јуни, 2016 на Скопски Саем се одржа настанот „Tech4Good“ – Денот на Мајкрософт посветен на НВО секторот организиран од страна на Фондацијата Метаморфозис со поддршка на софтверската корпорација Мајкрософт. Овој настан им овозможи на претставниците на граѓанскиот сектор да дознаат повеќе за можноста да добијат софтверски донации од програмата на Microsoft за поддршка

Read More

Најдобри-наставници-и-ученици-2016-(1)

Награди за првенците на генерација и најдобрите наставници од основните училишта во Центар

Осум првенци на генерација од основните училишта во општина Центар и четиринаесет најдобри одделенски и предметни наставници денеска ги добија заслужените награди од градоначалникот Андреј Жерновски, бидејќи од сите вложувања, најдобро е вложувањето во образованието.Критериумите за наградување ги определија и потврдија комисии на секое училиште, а најважни беа успехот, квалитетот посветеноста и освоените награди на

Read More

scientix

ЕМИНЕНТ – годишна конференција на експерти во образовната мрежа

ЕМИНЕНТ e годишна конференција на експерти во образовната мрежа,  организирана од  European Schoolnet (EUN) која ги собра експертите од образованието и националните претставници на министерствата, како и  други засегнати страни да дисутираат за последните трендови во полето на образованието и технологијата. Оваа година во соработка со Бирото за Образование на РМ, Наталија Ацевска, советник од БРО и

Read More

12472655_925522310897177_5050212858860654248_n

Отворени образовни ресурси на Втората едуконференција за наставници и информатичари 2016

Како резултат на соработката на здружението Пријатели на образованието и фондацијата Метаморфозис заедно со Алијансата за ООР го помогна учеството на 90 наставници преку доделување на котизации на првите 90 потписници кои ја потпишаа декларацијата за ООР по објавувањето на повикот за пријавување на оваа конференција. За време на оваа конференција, претставник на Метаморфозис и Алијансата

Read More