Monthly Archives: јануари 2018

scientix-logo

Нови 198 Амбасадори во тимот на Scientix

Scientix ги селектираше новите 198 Амбасадори врз основа на резултатите од Moodle курсот: Scientix Ambassadors’ Training Course, кој се реализираше есента 2017. Вкупниот број на членови на Scientix 3 Teachers’ Panel сега изнесува 502. Сите тие заедно на волонтерска основа ќе ја поддржуваат дисеминацијата на проектот и размената на знаења и практики низ 44 држави во светот. Повеќе

Read More

16523071_10210598464351842_1640801927_o

Повик за изработка на постер од STEM области

Со цел размена на искуства и идеи при реализација на наставата од STEM областите, објавуваме повик за изработка на постери за споделување на добри практики на STEM настава. Секој од вас добива можност да прикаже сопствен иновативен приод при реализација на одредена активност од STEM областите и на тој начин сите заедно да го збогатиме

Read More

cern

Летни програми во CERN во 2018

Професори и ученици од средните училишта може да се приклучат на неколку летни курсеви во 2018 кои ги организира European Organization for Nuclear Research (CERN), кој само што го објави новиот каталог на курсеви.  Професорите од средните училишта може да се пријават или на интензивен курс од три недели од 1 до 21 Јули 2018 или  двонеделна

Read More