Daily Archives: 09/01/2017

teacher_academy

Пријавете за курсевите кои следат на Teacher Academy

Teacher Academy на School Education Gateway по втор пат спроведува онлајн курс (MOOC) “Moving to Maths 2.0”, кој во најголем дел се заснова на содржини развиени од Irina Vasilescu, Scientix Амбасадор во Романија. Четири други курсеви се исто така достапни на Teacher Academy оваа есен. Курсевите за “Competences for the 21st Century School” и “Introducing Project-Based

Read More

2mooc_stem_careers

Нов курс на European SchoolNet Academy

Нов интересен онлајн курс Opening Schools to STEM Careers започнува на 25.09.2017. Целта е зајакнување на компетенциите на сите заинтересирани страни за поуспешно водството и организација на училиштата од аспект на опремување со алатки за привлекување на младите луѓе во СТЕМ областите. Регистрација за курсот може да направите на http://www.europeanschoolnetacademy.eu/en/web/opening-schools-to-stem-careers/course