Monthly Archives: април 2017

stem-week

#STEMDiscoveryWeek натпревари за наставници

Од 24-30 април 2017 година, #Scientix подготви голем број на натпревари и настани за да се прослават можностите кои науката, технологијата, инженерството и математиката ( СТЕМ областите) можат да ги понудат. Приклучете се на една од трите категории на натпреварот и освојте покана за работилница за СТЕМ образование во Брисел во јуни 2017 година: [1]

Read More

3

Каталог на добри СТЕМ практики

Со цел промоција на СТЕМ образованието во Република Македонија беше објавен повик за изработка на постери за споделување на добри практики на STEM настава и можност да се прикаже сопствен иновативен приод при реализација на одредена активност од STEM областите. За време на Третата едуконференцијата беше организирана изложба на која се изврши избор на најдобрите постер презентации

Read More