Category Archives: Uncategorized

european_education_summit_2018_noelle_edited

Ново и реформирано Европско образоваие до 2025

Модернизација, мобилност, компетенции и глобализација се централни во агендата на Европската Комисија до 2025, која беше презентирана на првиот European Education Summit во Брисел, Белгија на 25 January 2018. Клучен елемент во оваа агенда се постигањата на учениците и интересот за разни научни дисциплини.  Повеќе информации може да најдете на http://www.scientix.eu/news/news-all/news-detail?articleId=700183  

logo

Меѓународна научна конференција – „Образованието на крстопат – состојби, предизвици, решенија и перспективи“

При реализација на воспитно образовната работа наставниците секојдневно се соочуваат со голем број на промени и предизвици. Овие свои искуства може да ги пренесете со учество на Меѓународната научна конференција – „Образованието на крстопат – состојби, предизвици, решенија и перспективи“ во организација на Македонското научно друштво – Битола, која ќе се одржи во Битола на

Read More

edu-arctic

Апликации за две работилници

Наставниците може да аплицираат за две работилници кои следат во Франција и Хорвешка како дел од EDU-ARCTIC проектот, финансиран од програмата Horizon 2020 на Европската Унија. Работилницата во Гијанкур, Франција ќе се одржи од 21 до 22 Септември, нудејќи обука за користење на порталот на проектот. Работилницата во Норвешка ќе се одржи на 18 Октомври

Read More

DON_4884-1024x680

“Tech4Good“ можност за граѓанските организации да добијат беслатен софтвер од Мајкрософт

На 21 јуни, 2016 на Скопски Саем се одржа настанот „Tech4Good“ – Денот на Мајкрософт посветен на НВО секторот организиран од страна на Фондацијата Метаморфозис со поддршка на софтверската корпорација Мајкрософт. Овој настан им овозможи на претставниците на граѓанскиот сектор да дознаат повеќе за можноста да добијат софтверски донации од програмата на Microsoft за поддршка

Read More

Најдобри-наставници-и-ученици-2016-(1)

Награди за првенците на генерација и најдобрите наставници од основните училишта во Центар

Осум првенци на генерација од основните училишта во општина Центар и четиринаесет најдобри одделенски и предметни наставници денеска ги добија заслужените награди од градоначалникот Андреј Жерновски, бидејќи од сите вложувања, најдобро е вложувањето во образованието.Критериумите за наградување ги определија и потврдија комисии на секое училиште, а најважни беа успехот, квалитетот посветеноста и освоените награди на

Read More