Category Archives: Активности

baner_konferencija_web_mk_struga

Scientix коорганизатор на Третата #ЕдуКонференција2017

Ни претставува особена чест и задоволство да објавиме дека  коорганизатор на Третата #ЕдуКонференција2017, која ќе се одржи на 08 и 09.04.2017 година  во хотел Дрим, Струга ќе биде   Scientix, една од стоте најдобри глобални иновации во образованието, која ја промовира и поддржува соработката меѓу СТЕМ наставниците и останатите СТЕМ професионалци ширум Европа. Голем број на истражувања

Read More

12472655_925522310897177_5050212858860654248_n

Победници на изборот за Нај ООР наставник за 2016 година

На изборот за Нај ООР наставник за 2016 година, кој траеше до 10 февруари 2017 година, во кој учествуваа 4 наставници, а својот глас го дадоа 264 гласачи, за Нај ООР наставници беа избрани: Зорица Милкова, ООУ „Тошо Велков – Пепето“, Кавадарци – изгласана од членовите на Алијансата за ООР Адријана Тодорова, ООУ„Петар Мусев“, Богданци – избрана од

Read More

14045989_1014601135322627_2225044024060152104_n

Мајкрософт Иновативни Експерт Едукатори

Microsoft Innovative Educator  (MIE) Expert programme е ексклузивна програма создадена да ги препознае наставниците како глобални визионери кои користат технологија за да го отворат патот на своите врсници во ефикасно користење на технологија за подобро учење и ученички резултати. MIE Експертите имаат тесна соработка со Microsoft со цел воведување на иновации во образованието. Тие се залагаат

Read More

img_20160930_143853

Работилница за човекови права – Слобода на изразување и приватност во дигитална ера

На 30 септември, со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, се одржа работилница за човекови права на тема: Слобода на изразување и приватност во дигиталната ера. Оваа работилница наменети за наставници од средните училишта од територијата на Град Скопје ја проследија 30 присутни.  Наставниците имаа можност да проследат воведна презентација на активностите во организација

Read More

img_20161018_221903

Microsoft Education Global Training Partner Summit 2016

Како резултат на долгогодишната соработка со Microsoft, во периодот од 19-21 Октомври 2016, Здружението ПРИЈАТЕЛИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО  доби покана за учество на Microsoft in Education Global Training Partner Program Training Summits 2016 на кој беа реализирани три работилници: Microsoft Imagine Academy and CCGA, Teacher Academies: Microsoft in the Classroom tools и Minecraft Workshops. Како претставник

Read More