Презентери

 
eleni-tsipa
Г-а Елени Тсипа
PR & Corporate Citizenship Specialist GCMM Cluster at Oracle Hellas
GreeceInformation Technology and Services-Oracle Hellas
презентација: Oracle Academy Overview
marilena-streit-bianchi
Г-а Марилена Стреит-Бианчи
Куратор, изложби и едукативни активности
Компанија Арсциенциа
За повеќе информации: http://www.arsciencia.org/
Презентација: Уметноста, науката и образованието - интересна и креативна мешавина
john-connel
Г-дин Џон Конел
Консултант за образование и технологија при 'I Am Learner' ФРСА, MA(Хонс), MEд, МБА, ПГЦЕ Единбург, Обединетото кралство, Менаџмент за образование
Во моментов: Консултант за учење / ИРИС Конект Стратеџик Партнер / Scottish Digital Schools Awards Validator
Претходно: Циско системи , Учење и настава, Шкотска влада
Презентација: Минатото, сегашноста и иднината на училиштата
danny_arati
Г-дин Дени Арати Корпоративен менаџер
Интел, Институт за маркетинг, Свиндон, Обединето кралство
Презентација: Учење во ерата на дигиталната култура
matthew-murrie
Г-дин Метју Мареј
Колумбија универзитет за наставници, Колеџ Колумбија, Мисури
Презентација: Учење засновано на љубопитност
elema-milli
Г-а Елена Мили Европски проект менаџер, Компанија Мосаико, Област Мацерата, Италија
Презентација: Нови наставни методи на учењес со примена на Learning Graphs Atoms за ученици со стандардни и посебни потреби
Презентација: Проект MaTHiSiS
radu jugureanu
Г-дин Раду Југуреану
СИВЕКО, Романија
Презентација: Е-учење - конечно оставрување на ветувањата
Wand.education, e-learning authoring tool
marian-blanco
Г-а Мериан Бланко
Универзитет Ваљадолид, Област Ваљадолид, Шпанија
Презентација: Хоризонт 2020 Европски проект: Управување со ефикасно учење преку интелигентна атоми и Smart интеракции (MaTHiSiS)
neus-lorenco
Г-а Неус Лоренцо
Инспектор за образование, Каталонија
Оддел d'Ensenyament - Каталонија, Универзитет Барселона, Барселона, Шпанија
Презентација: Спојување на формалното, неформалното и информалното учење
ray-galon
Г-дин Реј Галон
Ко-основач и главен истражувач, Трансформација на општеството,
Трансформација на општеството, ЦНАМ (Париз)
Монпелиер, Франција
Презентација: Образование за хибридно општество во индустријата 4.0 - етички импликации.

stefano-cobelo
Г-дин Стефано Кобело, Верона, Италија
Kандидат за доктор на Бугарската Академија на Наука, Институт за Општествени студии - Софија
Презентација: Посебните потреби и нивните бариери во модерното општество


jurgita-vaitiekuniene
Г-а Јургита Ваитиекуниене
Проект менаџер,Технички Факултет- Вилнев, Литванија
Презентација: Примена на роботика во основното образование
nada-stoicevic
Г-а Нада Стоичевиќ
SCIENTIX амбасадор, Професор во ЕТС "Никола Тесла" Панчево-Србија
Презентација: Nearpod - работилница
slavica-gomilanovik
Г-а Славица Гомилановиќ
Наставник во ОУ "Ѓуро Јакшиќ" Орешковица, Србија
Презентација: Платформата Moodle во реализација на интегративна настава
gordana-petrovikГ-а Гордана Петровиќ
Презентација: Веб алатки за ефективни воннаставни активности
vlora ademi
Г-а Влора Адеми
Менаџер за образование
Регионална канцеларија на Мајкрософт за Македонија и Косово
Презентација: Трансформациите на образованието во дигиталната ера
Kiril Barbariev
г-дин Кирил Барбариев
Доц. д-р проректор за развој, инвестиции и одржување
Универзитетот „Гоце Делчев“, Штип
Презентација: Виртуелната и аугументативната реалност во образованието
na-e1454943953643
г-а Наталија Ацеска
Магистар, Советник по билогија Биро за развој на образование-Македонија,
Презентација: Науката и климатските промени. Како да се едуцираат учениците за животните вештини?
oliver-zajkov1
Г-дин Оливер Зајков
Проф. Д-р. на Природно-математички факултет
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“-Скопјe
презентација: Физиката како алатка за визуелизација во математиката
sonja-zajkova
Г-а Соња Геговска Зајкова
Проф. Д-р. на Електро Технички Факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје
презентација: Алатки за креирање и оценување тестови
nela_slezinkova
г-а Нела Слезенкова Никовска,
Одделенски наставник во ООУ „Свети Кирил и Методиј“ Центар, Скопје
Презентација: Оживете ја училницата со аугументативна реалност
Г-дин Зоран Попоски
Презентација: Центар за детекција и развој на талентирани деца
koleskaГ-а Наташа Колеска
Презентација: Менторирање на наставници за работа со деца со аутизам
i-bogdanoskiГ-дин Игор Богданоски
Презентација: Предавање математика со примена на moodle платформа за учење