Презентација на Scientix во училиштата

Презентација на Scientix порталот во повеќе училишта во Македонија беше спроведена во изминатиот период со цел презентација на најновите информации, настани и ресурси кои ги нуди овој портал, како и различните тековни активности и проекти. Преку кратка презентација од околу 15-тина минути македонските наставници се запознаа со целите, улогата, поддршката и ресурсите кои ги нуди Svientix. По завршувањето на презентациите неформални дискусии беа спроведени со наставниците во однос на СТЕМ предметите, пристапите и најдобрите практики кои може да се најдат на овој портал.

Leave A Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *