Презентери и презентации

Презентациите на спикерите од конференцијата и линковите до соодветните подржувачи и соработници се достапни и може да се преземат од следната табела:

Презентери
ales celcar
Г-дин Алеш Целсар
Стелје Европа д.о.о , Словенија

Презентација:
Интерактивни решенија за училницата од 21 век
radu jugureanu
Г-дин Раду Југуреану
СИВЕКО, Романија

Презентација:
Зошто дигиталното учење ќе продолжи да постои
danny gooris
Г-дин Дени Горис
Сениор менаџер на Oracle Academy EMEA
Брисел, Белгија

Презентација:
Најдоброто од компјутерската наука
vlora ademi
Г-а Влора Адеми
Менаџер за образование
Регионална канцеларија на Мајкрософт за Македонија и Косово

Презентација:
Обука на наставниците и Мајкрософт сертификација
Училница за пример со Мајкрософт технологија
Neus_183_183

г-а Неус Лоренцо
Инспектор за образование, Каталонија, Барселона
Министерство за образование, Шпанија

Материјали од презентација:
Европска мрежа на училишта; Нуркање длабоко:од Заедничката европска референтна рамка за јазици до дигиталното европско јазично портфолио
Keith_183_183

г-дин Кит Прентон
Независен стручен советник, Министерство за образование, Франција
Британски Совет, Сараево

Материјали од презентација:
Креативноста и иновациите
Sarah Barnier Leroy г-а Сара Барниер Лерој
Проект менаџер на Меѓународниот институт за човекови права и мир
Каен , Нормандија, Граѓанска и општествена организација
Вработена на Меѓународниот институт за човекови права и мир, Каен, Нормандија

Материјали од презентација:
Образование за човекови права: што претставува? Како да се примени кај младите луѓе?
Muhammet Demirbilek
г-дин Мухамед Демирбилек
Доц др.Пом.проф за едукативна технологија
Универзитет Сулејман Демирел, Турција

Презентација:
Наставниците изработуваат образовни игри со зголемена реалност за уреди коишто се држат в рака
Kadir-Tuzlak_183_183

г-дин Кадир Тузлак
Проф. Д-р Асистент на Универзитетот Süleyman Demirel
Вработен Универзитетот Süleyman Demirel

Презентација:
Истражување за мобилно учење во образованието на наставниците во Турција
Ray-Gallon_183_183
г-дин Реј Галон
Ко-основач и главен истражувач за општествени промени, Montpellier, Информатичка технологија и услуги
Вработен во Culturecom, Општество за техничка комуникација, општествени промени, Франција

Материјали од презентација:
Новите трендови во примена на технологијата во образованието
Stefano Cobello г-дин Стефано Кобело
Проф. Д-р кандидат за член на Бугарскиот Институт - Академија за Наука и Општествени студии - Софија
Министерство за образование Италија, Верона
Работи на Бугарскиот Институт - Академија за Наука и Општествени студии – Софија
Европско поле на знаење - IPSAR Carnacina – со седиште во општина Valeggio Sul Mincio

Материјали од презентација:
Проект: Учење солидарност;
Што значи да се има попреченост во европските училишта
Alexander Angelovг-дин Александар Ангелов
Менаџер во Центарот за Креативни тренинзи – Министерство за образование Бугарија,
Вработен во Центар за Креативни тренинзи

Презентација:
Dentila_183_183

г-а Дентила Гарипи
Мајкрософт Експерт Едукатор 2014/ ИКТ наставник при училиштето Неим Фрашери
AlbaniaE-Learning

Презентација:
Kodu во училиште!
tamara resavska

Г-а Тамара Ресавска
Координатор на Иницијативата за отворени образовни ресурси,
Фондација Метаморфозис
,
Отворени Образовни Ресурси


Презентација:
Што се отворени образовни ресурси, зошто се важни и како може да се користат
Kiril Barbarievг-дин Кирил Барбариев
Доц. д-р проректор за развој, инвестиции и одржување
Универзитетот „Гоце Делчев“, Штип

Презентација:
Интегративен пристап кон раниот детски развој и образованието
Ms Natalija Aceska, M.Sci.- Biology advisor - Bureau for development of education in Macedonia/Scientix Ambassador for Macedoniaг-а Наталија Ацеска
Магистар, Советник по билогија
Биро за развој на образование
Македонија, Амбасадор за наука

Материјали од презентација:
Иновативни алатки за подобрување на СТЕМ образование
Dejan Zlatkovskiг-дин Дејан Златковски
E-твининг сервис за национална поддршка
Македонија

Материјали од презентација:
Е-Твининг и Еразмус+ за професионален развој
petre lameski
Г-дин Петре Ламевски
Факултет за компјутерски науки и компјутерско инжинетство
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“- Скопје

Матерјали од презентација:
Учење со Nao
Nebojsa Mojsovskiг-дин Небојша Мојсовски
Раководител на Проект за меѓуетничка интеграција во образованието
МЦГО

Материјали од презентација:
Спроведување на активности за заемна соработка помеѓу ученици од различни етникуми
Margarita_183_183
г-а Маргарита Гулевска
Комуникациски и проект директор
Отворете ги прозорците
Македонска непрофитна организација

Материјали од презентација:
AT&ICT за е-пристапно образование
Nela_183_183г-а Нела Слезенкова Никовска,
Одделенски наставник
ООУ „Свети Кирил и Методиј“
Центар, Скопје

Презентација:
QR кодови во одделенска настава
Oliver.Zajkov1

Г-дин Оливер Зајков
Проф. Д-р. на Природно-математички факултет
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“
Скопје

Материјали од презентација:
Примена на ИКТ или компјутери?
Ivana_Georgievskaг-а Ивана Георгиевска
Виш специјалист за стручно образование и обука
Проект Мрежа ЈЕС, ЕДЦ

Материјали од презентација:
Практична обука на наставници во компании
images

Г-дин Љупчо Кеверески
Проф. Д-р. на Педагошки факултет
Универзитет „Св. Климент Охридски“
Битола

Материјали од презентација:
Откривање и работа со надарени и талентирани ученици
dean iliev
Г-дин Деан Илиев
Вонреден Проф. Д-р. на Педагошки факултет
Универзитет „Св. Климент Охридски“
Битола
Фондација за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“, Македонија
Материјали од презентација:
Рефлексивниот наставник како водач на заедниците за учење
Karolina-maj 2015_koregiranaг-а Каролина Дамјаноска,
Професор по физика и стручни предмети
СОУ „Орде Чопела“, Прилеп

Материјали од презентација:
Да ги спасиме ѕвездите
Матерјали од презентација:
Влијанието на социјалните мрежи врз комуникацијата во високо образовните институции
Ѓорѓина Кимова
Матерјали од презентација:
Безбедност на работното место
Мирјана Стојческа Ѓорѓиоска
Матерјали од презентација:
Резултати од студијата за процена на јазична и математичка писменост
Викторија Димитровска
Матерјали од презентација:
Алатки за активно барање работа
Гордана Василева Вукасиновиќ